Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Heves Megyei Ágazati Képzőközpont


Heves Megyei Ágazati Képzőközpont

Főoldal/Rólunk/Ágazati képzőközpont

Heves Megyei Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum uniós támogatás segítségével ágazati képzőközpontot hozott létre vendéglátás-turizmus ágazatban.

A fejlesztés célja volt, hogy a megalapítandó ágazati képzőközpont szervezésében megvalósuló tanulás valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátó-ipari eszközökön történjen, illetve, hogy a tanulmányaik befejeztével a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberek lépnek a munkaerő-piacra. A fejlesztés eredményeként 2022. szeptember 29-én bejegyzésre került a Heves Megyei Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. (ÁKK), mely az alapítók kapacitásaira támaszkodva, a fenti cél elérését biztosítva szervezi majd a szakképzésben résztvevők szakirányú oktatását.

 

A projekt keretében létrejött Ágazati képzőközpont a Heves Megyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában került kialakításra. Jelentős infrastrukturális fejlesztés valósul meg ebben az intézményben, Egerben, a Pozsonyi út 4-6. szám alatt. Megújult a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépek kerültek beszerzésre, továbbá nagyteljesítményű konyhai elszívórendszer és korszerű LED világítás kiépítésére is sor került. Mindez egyaránt szolgálja a képzésben részt vevő diákok korszerű környezetben való tanulását, valamint az érintett szakképzési terület modernizációját. A fejlesztések elősegítik továbbá a helyi és környékbeli munkaadókkal való együttműködést a szakképzésben tanuló diákok képzésnek hatékonysága érdekében.

Az Ágazati képzőközpont megfelelő működése/működtetése érdekében a felújítási munkákkal párhuzamosan sor került a módszertani megújulásra is. Az Ágazati képzőközpont működési modelljének, működési mechanizmusainak megismerése céljából, valamint a szakmai oktatók számára 144 fő részére továbbképzések szervezésére került sor, illetve tájékoztató műhelymunkák is megvalósultak a projekt érintettjei számára.

A beruházás eredményeként az Ágazati képzőközpontban pincér - vendégtéri szakember, szakács, cukrász és pék-cukrász szakmai képzés indítására adottak a feltételek, a későbbiekben pedig az élelmiszeripari, illetve a sport ágazat egy-egy képzése felé történik profilbővítés.

 

Az Ágazati képzőközpont alapítói:

 • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
 • Gedei Sándor egyéni vállalkozó
 • Ledora Plus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • SKC-Development Kft.
 • Szarvasvadász Kft.
 • Szépasszonyvölgy Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • TOP STAR svéd-finn-magyar Kereskedelmi Szálláshely Értékesítő és Vendéglátó Kft.

 

GALÉRIA

ÁKK

P1360426.JPG
P1360385.JPG
P1360558.JPG


KIMIKK
Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

   3300 Eger, Kertész utca 128.

  • Telefon: +36-20/858-3775

   E-mail: hmszc@hmszc.hu

   OM azonosító: 203035

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


  2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum