Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Kistermelői élelmiszer-előállító


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amelyekre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek munkájuknak.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kezdeményezőképesség, elköteleződés, kézügyesség, ízérzékelés, felelősségérzet, kapcsolatépítés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
  • az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével a következő kistermelői feladatokat látja el: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsfeldolgozás, sütőipari termékek előállítása, cukrász- és édesipari termékek előállítása, erjedésipari termékek előállítása, tejtermékek előállítása;
  • szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
  • árubeszerzést végez;
  • nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.


Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum