Édességkészítő
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az édességkészítő a fogyasztó legkedvesebb élelmiszereit, az édességeket és a sós aprósüteményeket készíti. Neki köszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok nyújtotta kellemes élményeket, és még sok-sok más termékük teszi élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő képes arra, hogy kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket készítsen.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti az édességeket, szeretne igényes munkát kiadni a kezéből, aki elkötelezettséget érez a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, ízérzékelés, együttműködés, elkötelezettség, megismerés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- technológiai, illetve termelési számításokat végez;
- átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat;
- a munka megkezdése előtt ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket;
- kezeli a gépeket, berendezéseket;
- édesipari félkész és késztermékeket készít;
- a készterméket átadja a hűtő- vagy tároló raktárnak, illetve elvégzi a raktározást;
- a hatályos szabályozások szerint kezeli a képződő hulladékot;
- alapanyagot, készterméket vizsgál, illetve ellenőriz;
- gyártásközi vizsgálatokat végez.
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Munka mellett ingyenesen végezhető esti képzés.
A képzési idő: 8 hónap
A képzésre az alábbi helyszínen tud jelentkezni:
Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Eger)
Előjelentkezését leadhatja az alábbi linken: https://sarvarieger.hu/kepzeseink/felnott/edessegkeszito#jelentkezes
További információkért, részletekért keresse az iskola honlapját: https://sarvarieger.hu/
vagy érdeklődjön az alábbi telefonszámon: +36-20/858-3660