Hírek
admin
Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái
A napokban tartottak alkoholmentesített borkóstolót a Sárvári Technikumban, ahol a projekt szakmai vezetője, Hegyi Ádám kifejtette, hogy a jövő generációjának ki kell tanulnia a szakma ezen részét is, mert ez jelentheti az új irányt. Az alkoholmentes borok helytállóak a gasztronómiában is, hiszen karakteres ízükkel ugyanúgy illenek egy borvacsorához, mint az alkoholos verziók.
Hegyi Ádám elmondta, hogy hazánkban még nincs az alkoholmentes borokra specializálódott borászat, holott a világban már több ilyen borászat is működik. Ahogyan igény van az alkoholmentes pezsgőkre vagy sörökre, úgy sikeres innováció lesz az alkoholmentes borok előállítása is.
GALÉRIA
Alkoholmentes borkóstoló
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Békés ünnepeket kíván a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Békés ünnepeket kíván a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum!
HVSZC
Erasmus+ lehetőség a Sárváriban
A Heves Vármegyei Szakképzési Csentrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai nem csak a helyi, illetve térségbeli cégeknél tölthetik gyakorlati idejüket, de a kiválasztottak - sikeres pályázat esetén - különböző országokban is bi
HVSZC
Tizenhétezer ajándék jutott el kárpátaljai gyermekek részére
A Heves Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai is részt vettek az eddigi legszélesebb körű adventi ajándékozási programban, melynek keretében tizenhétezer ajándék jutott el kárpátaljai gyermekek részére.