Hírek
admin
Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái

A napokban tartottak alkoholmentesített borkóstolót a Sárvári Technikumban, ahol a projekt szakmai vezetője, Hegyi Ádám kifejtette, hogy a jövő generációjának ki kell tanulnia a szakma ezen részét is, mert ez jelentheti az új irányt. Az alkoholmentes borok helytállóak a gasztronómiában is, hiszen karakteres ízükkel ugyanúgy illenek egy borvacsorához, mint az alkoholos verziók.
Hegyi Ádám elmondta, hogy hazánkban még nincs az alkoholmentes borokra specializálódott borászat, holott a világban már több ilyen borászat is működik. Ahogyan igény van az alkoholmentes pezsgőkre vagy sörökre, úgy sikeres innováció lesz az alkoholmentes borok előállítása is.
GALÉRIA
Alkoholmentes borkóstoló



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

„Eger Kiváló Pedagógusa” kitüntetésben részesült a Kossuth Zsuzsanna Technikum oktatója
További sok sikert kívánunk Mikó Ferencnek!
HVSZC

Újabb siker a ReZsiben: kadétjaik taroltak az egri járőrversenyen!
Eger kilenc különböző helyszínén teljesítettek különféle kihívásokat
HVSZC
A projektalapú oktatás felé mozdul el a szakképzés
A munkaerőpiaci követelmények a szakképzéstől olyan fiatalokat vár, akik nem csak a szakmát ismerik, hanem önállóak, kreatívak és tudnak együttműködni társaikkal.
Heol.hu

