Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész út 128.


+36 20/858-3775

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 12.
admin
  • HVSZC hírek

Az autós szakmák képzésében a jövő kapuját jelenti az új oktató labor

Pénteken átadták a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikumában az alternatív járműhajtási oktató labort. A Szakképzési Centrum mintegy 70 millió forintos saját erővel alakította ki és szerelte fel a 21. századi technológiát megvalósító műhelyt. A beruházással lehetővé vált, hogy a diákok az elektromos és hibrid hajtású gépjárművek diagnosztikájában, karbantartásában és szerelésében is jártasságot szerezzenek.

Az autós szakmák képzésében a jövő kapuját jelenti az új oktató labor

Az ünnepségen részt vett dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, aki beszédében hangsúlyozta az új műhely szerepét a megye gazdaságában, szólt a járműiparban zajló innováció fontosságáról, mellyel lépést kell tartania a szakképzésnek is.

Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke fölidézte az autóipari tanműhely történetét, az új labort a jövő kapujának nevezte.

Uzelman Tamás, a Bornemissza Gergely Technikum igazgatója – felidézve a műhely kialakításának történetét – elmondta, hogy kezdetben kisebb fejlesztésen gondolkodtak, azonban a Centrum jelentős támogatása lehetővé tette, hogy nagyobb léptékben tervezzenek. A jövőre nézve elmondta, hogy a technikusi képzésben szeretnének továbblépni, és okleveles technikusi képzést indítani, amely közvetlen utat jelenthet az egyetemek szakirányú képzéseire.

Az átadó ünnepség részét képezte az a kerekasztal-beszélgetés, ahol az autóipar jövőjéről fejtette ki véleményét Prof. Dr. habil. Dogossy Gábor, a Széchenyi Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki Kar dékánja és Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

Az új oktatólaborral egy jól felszerelt tanműhely áll az autós képzések rendelkezésére. Egy működő hibrid gépjármű mellett számos, hibaszimulációval ellátott oktatófal, továbbá Electude járműtechnikai digitális oktatási anyagok segítik a korszerű képzést.

Az oktató labor felszereléséhez beszerzett a Centrum egy elektromos járművet. A mérés, hibameghatározás és szerelés elsajátításához rendelkezésre állnak az elektromos meghajtás fődarabjai, valamint egy speciális multiméter. Elektromos és hibrid járművek mérési és beszabályozási folyamataihoz beszerzésre került egy rendszerteszter. A járművek diagnosztikáját segítő PicoScope műszer további kiegészítő készletet is kapott. Szintén az autó állapotának széleskörű felmérését segíti az intelligens EV diagnosztikai műszer. A szerelési munkálatok fontos eszköze az akkumulátor cseréjéhez szükséges cellakiegyenlítő, és az elektromos hajtás egységeihez használt szigetelésvizsgáló. A munkavégzést megkönnyítő hidraulikus emelőasztal, illetve a biztonságot szolgáló szigetelt szerszámkészlet és védőfelszerelés szintén hozzátartozik a 21. sz-i oktató laborhoz.

Az új oktatólaborban elsősorban az alternatív járműhajtási technikus oktatás elméleti és gyakorlati foglalkozásainak megtartása zajlik majd. Ezen kívül a rendelkezésre álló eszközpark nagy segítségül szolgál a gépjármű-mechatronikai technikus szakma oktatásához is.

GALÉRIA

Az autós szakmák képzésében a jövő kapuját jelenti az új oktató labor

LM_3936.jpg
LM_3965.jpg
LM_3915.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Az ország legkiválóbb burkolója nálunk tanul

Az ország legkiválóbb burkolója nálunk tanul

A Szakma Sztár Fesztiválon induló tanulóink mind dobogós helyezést értek el.

2024. ápr. 26.
admin
Bornemisszás diák képviseli hazánkat a nemzetközi versenyen

Bornemisszás diák képviseli hazánkat a nemzetközi versenyen

Göböly Béla Bendegúz, a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikumának gépjármű- mechatronikai technikus tanulója országos első helyezést ért el a Young Car Mechanic Verseny hazai döntőjén.

2024. ápr. 19.
admin
Első hely és két különdíj a lőrinci rendésztanulóknak

Első hely és két különdíj a lőrinci rendésztanulóknak

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikuma 13 csapatot megelőzve lett első a Nagykállón rendezett I. Regionális Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen.

2024. ápr. 16.
admin


KIMIKK
Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész út 128.

    • Telefon: +36 20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum